Újra indulnak egyes szakrendelések a Szent Kereszt Kórházban

A kalocsai Szent Kereszt Kórházban a koronavírus-járvány terjedése és megelőzése érdekében működésükben határozatlan időre felfüggesztett szakrendelések közül egyes szakrendelések megkezdik működésüket. Amennyiben a beteg személyes megjelenésére van szükség, április 27-én, hétfőtől a szakorvos a szakrendelő eredeti helyén fogadja a sürgős kardiológiai, diabetológiai és bőrgyógyászati szakellátásra szoruló betegeket. A háziorvostól kapott beutalóra és előzetes időpont egyeztetésre szükség van.

Az érintett betegek a szakorvosok elérhetőségéről a háziorvosoktól, vagy a Bács-Kiskun Megyei Kórház (Kalocsai Szent Kereszt Kórház) honlapján közzétett tájékoztatóból ismerhetik meg az orvos telefonszámát, skype – fiókját, e-mail címét. A szakorvos igény esetén az e-mailekben feltett szakmai kérdésekre is válaszol, munkanapokon 10 – 12 óráig.

Az alábbiakban a megnyitott kardiológiai, diabetológiai, bőrgyógyászati szakrendelések elérhetőségét ismertetjük:

 1. KARIOLÓGIA – Dr. Feke Gyula főorvos :
 2. Telefon-konzultációs elérhetőséget biztosít (20/375-4865) munkanapokon 10 – 12 óráig
 3. Skype-fiókot hozott létre ugyanerre a célra („KALOCSAOKD” néven)
 4. e-mail fiókot hozott létre ugyanerre a célra (Kardiológia:lelet-kardio-ka@kmk.hu

Diabetológia: lelet-diab-ka@kmk.hu néven)

 1. Igény esetén e-mailekben feltett szakmai kérdésekre is válaszol munkanapokon 10 – 12 óráig
 2. e-receptet is ír fel indokolt esetben
 3. A kalocsai Kardiológiai Szakrendelésen készült Holter-ekg leletek távleletezése
 4. EKG-távleletezés.

Abban az esetben, ha a betegnek személyesen kell megjelennie a kardiológiai szakrendelésen (pl.: Holter-EKG, ABPM felhelyezése, stb.), előzetesen telefonálni kell hétfő, kedd, szerda és pénteki munkanapokon 9 – 12 óráig a 78/564-402-es telefonszámra, ahol pontos időpontot fognak kapni a megjelenést illetően. Kérjük tartani a megadott időpontot!

 1. EHOKARDIOGRÁFIA Dr. Zolyomi Szilárd főorvos:

Sürgős esetben, ill. onkológiai kezelés folytatásának eldöntéséhez szükséges ECHO:

Csütörtökönként 10 – 12 óráig a kardiológiai szakrendelés ultrahangos rendelőjében.

Előjegyzés kérhető hétfő, kedd, szerda és pénteki munkanapokon 9 – 12 óráig a 78/564-402-es telefonszámon, ahol pontos időpontot fognak kapni a megjelenést illetően. Kérjük tartani a megadott időpontot!

 1. DIABETOLÓGIAI – Dr. Pap Gizella főorvos:

Sürgős és indokolt esetben csütörtökönként 10 – 12 óráig személyes vagy telefonos konzultációra is van lehetőség a diabetológiai szakrendelőben. Telefonszám: 78/564-274.

Előjegyzés kérhető hétfőtől – csütörtökig, 8 -12 óráig, a 78/564-165-ös telefonszámon.

 1. BŐRGYÓGYÁSZAT – Dr. Szabó Etelka:

Sürgős és indokolt esetben hétfői és csütörtöki napokon 8 – 12 óráig személyes vagy telefonos konzultációra is van lehetőség a bőrgyógyászati szakrendelésen.

Előjegyzés kérhető hétfőtől – csütörtökig, 8 -12 óráig, a 78/564-165-ös telefonszámon.

A Szent Kereszt Kórház arra kéri a háziorvosokat és a betegeket, hogy COVID-gyanús betegeket ne küldjenek, illetve azok ne jelenjenek meg a szakrendeléseken!

Fontos tudnivaló, hogy a járvány időszakában  a kalocsai Szent Kereszt Kórház  szolgáltatásainak személyes igénybevétele előtt a beteg a főbejáratnál nyilatkozat kitöltésére köteles, amelynek aláírása mellett kézfertőtlenítés is szükséges.