Roma gyerekeket táboroztat a Kalocsai Önkormányzat

A TOP TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat. A táborok célja a hasznos szabadidő eltöltése, illetve olyan tevékenységek  megszervezése, amely a hátrányos helyzetűek ismeretbővítését segítik elő,  hátránykompenzációként szolgálnak. A prevenció fontossága kiemelt cél. A kalocsai Érsekkertben természetismereti tábor, a kalocsai uszodában sporttábor, míg az önkormányzat üdülőjében Duna tábort szervez az önkormányzat megbízásából a Kalocsai Szociális Központ.

Még a tavalyi évben a Kalocsai Önkormányzat pályázatot nyert a szegregált térség útjainak, épületeinek felújítására, illetve az ott élők integrációját segítő programokra. Ennek keretében kerül megrendezésre a 8-12 éves gyerekek táboroztatása. A táborokban teljes ellátást biztosít a szervező, illetve a táborok tematikájának megfelelően különféle programokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Ilyen programok lesznek különféle kreatív és edukációs programok, a táborokban bemutatkoznak különféle szakmák, sportegyesületek. Természetismereti előadások egészségnevelési tanácsok és különféle versenyek színesítik majd a gyerekek mindennapjait.

A tábor célja a hasznos szabadidő eltöltése, illetve olyan tevékenységek  megszervezése, amely a hátrányos helyzetűek ismeretbővítését segítik elő,  hátránykompenzációként szolgálnak. A prevenció fontossága kiemelt cél.