Nagyüzem a Ciglédi úti Karatékáknál

Mint ahogy korábban beszámoltunk a Kalocsai SE Ciglédi úti Karatékái csupán két héttel a III. Össz. KyokushinKarate Világbajnokság előtt, nyolc kiválasztott versenyzővel(Bessenyei Réka, Czéh Alexa, Dicsa Dorina, Jáksó Márkó, Matos Milán, Mészáros Lili, Szűcs Luca és Varga Zoltán)heti hat edzéssel készülnek az idei év legnagyobb megmérettetésére.

A Világbajnokságra készülő csapat mellett 19 fő teljesítette sikeresen az öv vizsgák követelményeit, és viselhetik az új övfokozatokat. Közel 30 fő készül immár a hetedik alkalommal a Velencei tó partján megrendezésre kerülő nyári edzőtáborra.

A hétvégenként rendszeresen teljesítmény túrákon, illetve futásokon résztvevők közül többen kiemelkedően teljesítettek, mint pl.: Szőnyi Tibor aki immár 7. alkalommal teljesítette a Kinizsi 100 Km-es teljesítmény túrát.

A csapat a kemény edzésmunka mellett pihenésként Andriska Gergő előadásában érdekes információkhoz juthatott a keleti filozófiákról, illetve a Karate kialakulásáról. Matos Zoltán előadásában minden felnőtt karatéka megtanulta az újraélesztés mechanizmusát, és a defibrillátor életmentő eszköz használati módját.

Szűcs Zsolt