KSE hírei

Torna

Április 20-án Kiskunhalason immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az országos meghívásos versenyt, a Fazekas Kupát. Az országos hírű tornász nevelési központ most is nagyszerű versenyt rendezett. Mind a szövetségi, mind az iskolai „B” kategóriás tornászok komoly versenyzési feltételek mellett mutatták be gyakorlataikat.
A versenyen nagyon szép eredményeket értek el a kalocsai tornászok is. A szövetségi versenyek terén még megelőzte a verseny az országos bajnokság versenyeit. Ez különösen azért volt fontos, mert új előírt gyakorlatokkal készülünk ezekre a versenyekre. Azért jött jól ez a verseny, mert nem csak azt mutatta meg, hogy hol tartunk a felkészülésben, hanem azért is, mert pontosítani lehetett a kérdéses bemutatási lehetőségeket. A verseny számunkra azért volt a legjobb, mert számos sikerélményt nyújtott tornászainknak. Volt, aki tovább bővítette éremgyűjteményét, voltak viszont akik először érezték meg a nyakba akasztott érem örömét. A tornászok előírt gyakorlatokat mutattak be, ezek alapján értékelték őket csapat és egyéni szinten is. Az 1-3 helyezett csapat és az 1-6 helyezett egyéni versenyző kapott érmet.

 

Eredményeink

Szövetségi versenyek:

Gyermek Kezdő korcsoport: 3. helyezett a Kalocsai SE csapata (Botos Gergő Levente, Guti Dániel, Kovács Máté, Rideg Richárd, Sipos Marcell, Zsivica Bence).

Gyermek Haladó korcsoportban: 1. helyezett a Kalocsai SE csapata (Botos János Zalán, Kiss Norbert, Oláh Csongor, Roxin Andor Zete, Tuzson-Tóth Áron, Tuzson-Tóth Péter).

Egyéni összetettben: 1. helyezett Oláh Csongor, 3. helyezett Tuzson-Tóth Péter, 5. helyezett Tuzson-Tóth Áron.

Ifjúsági II. osztályban egyéni versenyt rendeztek: 1. helyezett Dömény Örs, 2. helyezett Icsei Lajos, 3. helyezett Ignácz Patrik, mind a Kalocsai SE torna szakosztályához tartoznak.

Iskolai versenyeken „B” kategóriában indultak a versenyzők:

Az I. korcsoportban 2. helyezett a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény csapata (Guti Dániel, Kovács Máté, Tuzson-Tóth Áron, Zsivica Bence, vendég Botos Gergő Levente, Sipos Marcell).

A II. korcsoportban 4. helyezett a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény csapata (Barna Levente, Tamás Gábor, Roxin Andor Zete, Tuzson-Tóth Péter, Varga Bendegúz).

  1. helyezett a Szakmári Általános Iskola csapata (Balázs Tamás, Jakab László Tamás, Lakatos Szilárd Zoltán, Szabó Lőrinc, Pintér Zoltán, vendég Rideg Richárd).

III.-IV. korcsoportban 4. helyezett a Szakmári Általános Iskola csapata (Deák Lajos Szabolcs, Farkas Gábor, Kürtök Adorján, Romsics Ádám, Víg Botond, vendég Jéló István).

Felkészítő: Botos János, Dávid Sándor.
Együttműködő testnevelő: Bernáth Zsolt, Kapitány Richárd, Lakatos István.

 

SAKK

Április 15-én vasárnap a Tóth László SE Kecskemét együttesét fogadta a KSE sakk csapata. A 9-kor kezdődő találkozó végig kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, a végén igazságos döntetlennel.
Eredmény:
KSE-Tóth László Kecskemét 4:4
Győzteseink:
Balázs Gábor 1. tábla
Kenyeres Zsolt 3. tábla
Horváth Gábor 5. tábla
Kákonyi Éva 6. tábla