A Kalocsai SE SPORTHÍREI – Asztalitenisz és Birkózás

Asztalitenisz:                      

A Bácska csapatbajnokság megye I. osztályában szereplő asztalitenisz csapatunk május 13-án Soltvadkertre látogatott. Sajnos egyik alapemberünk, Losonczi sérülésre hivatkozva lemondta részt vételét, ezzel jelentősen csökkentve annak esélyét ,hogy megismételjük az őszi győzelmünket. A hazaiak az elejétől fogva koncentráltan, győzelemre törekedve akartak revansot venni, és ezen az estén minden az ő forgatókönyvük szerint zajlott,nekünk csak momentumok jutottak. Itt mutatkozott be csapatunk legifjabb játékosa, Rogács Erik (2016-os kalocsai amatőr bajnok), aki most még győzelmet nem ért el, de dinamikusan fejlődő játéka és szorgalma biztató a jövőt tekintve.

Soltvadkerti TE.II. Matécsa – Kalocsai SE.I.     15-5

Kalocsa SE versenyzői: Farkas Zoltán 4/2, Németh Dávid 4/1, Pásti Mihály 4/1, Harangozó Ferenc 2/0, Rogács Erik 2/0 és Farkas – Németh 2/1, Pásti – Harangozó 1/0 és Pásti – Rogács 1/0 párosok.

Birkózás:Veterán magyar bajnokokat avathatunk

A Kalocsai SE Birkózó Szakosztályának 2 veterán versenyzője Hamzók József és Barna Zoltán részt vett a május 15.-i Veterán Országos Bajnokságon, aminek helyszíne a kalocsai birkózók centruma, Dunaújváros volt. 150 induló volt jelen a megméretetésen és a múlt nagy birkózói nagyrészt mind a két kategóriában, szabad- és kötöttfogásban mérettethették össze tudásukat. A versenyt Tusák Jánosról, egykori Dunaújvárosi birkózóról nevezték el. A verseny este 8ig húzódott el.

Veterán Magyarbajnokság

„B” kategória : (1971-1976)

Mind a kettő kalocsai versenyző ebben a korosztályban indult. 69 kg-ban mérlegelt a korábbi junior világbajnok és Felnőtt EB ezüstérmes Hamzók József, aki kötöttfogásban és szabadfogásban is megnyerte az Országos Bajnokságot, így 20 x os Magyar Bajnok lett.  A verseny különdíját is neki jutalmazták, hiszen mind a 6 meccsét nagy technikai tudásának köszönhetően tussal vagy technikai tussal nyerte 1 percen belül a „kalocsai minidaru”, így ő lett a vidéki legjobb versenyző.

A verseny legnépesebb súlyában, 130 kg-ban mérlegelt Barna Zoltán. Nehéz sorsolása volt, hiszen első meccsén a veterán világbajnoki ezüst- és bronz érmes Papp Gyulával kezdett. Aktív birkózásának köszönhetően megintették a Dunaújváros kiválóságát és így parterhelyzetbe küldték le. Zolinak a lenti helyzetből sikerült megpörgetnie, így 2-0-ra vezetett. Taktikusan birkózott, ráült az eredményre és sikerült megtartania a vezetést. A döntőben lehajtotta ellenfelét és 3-0-ra sikerült megnyernie a mérkőzést, így a „király kategóriában” kötöttfogásban Magyar Bajnok lett Barna Zoltán. Szabadfogásban magabiztosan menetelt a döntőig, ám sérülését nem akarta kockáztatni és nem állt ki a korábban már legyőzött ellenfelével szemben. Így szabadfogásban a 2. helyet szerezte meg.

Köszönjük szponzorunknak a kalocsai Scitec-nek.

Mind a ketten kvalifikálták magukat az ősszel Finnországban megrendezendő Veterán világbajnokságra. Jó felkészülést kívánunk nekik!

Kísérőik: Bagó Tibor edző és Romsics Gábor szakosztályvezető

Soltvadkerti nemzetközi verseny

Május 14.-én rendezték meg a Vadkert Kupát Soltvadkerten, ahol a Kalocsai SE fiatal versenyzői is rész vettek. A versenyen 19 szakosztály 132 versenyzője mérte össze tudását Diák II-es, Diák I-es és Serdülő korosztályban. A kalocsaiak 7 versenyzővel indulta és 5-en érmet tudtak szerezni. Más országok csapatai is részt vettek a megmérettetésen.

Soltvadkert

„Diák II-es” korosztály: (2005-2006)

32 kg-ban indult Hajnal László és Zsemberi Hermann is. 9-en indultak ebben a súlycsoportban. A 2 versenyző közül Hermannak sikerült megszereznie a bronzérmet, így a dobogó 3. fokára állhatott fel.

„Diák I-es” korosztály: (2005-2006)

46 kg-ban Papp Norbert a 6. helyen zárta a versenyt.

58 kg-ban Kakuk Máté magabiztos győzelmeivel, szép dobásaival az 1. helyen végzett.

69 kg-ban a döntőben 2 kalocsai versenyző került Elekes Zoltán és Tűri Krisztián személyében. Zolinak sikerült szoros mérkőzésen diadalmaskodnia, így ő lett az 1. és Krisztián a 2.

„Serdülő női” korosztály: (2001-2002-2003)

56 kg-ban indult Hajnal Amanda, ő a 2. helyen zárta a versenyt.

A versenyzőknek gratulálunk és további sport sikereket kívánunk!

Edzők: Bagó Tibor, Hamzók József, Elekes Endre

A soron következő versenyeken Bagó Tibor birkózó edzőé lesz a főszerep, hiszen Május 29-én indul a Felnőtt Szabadfogású Országos Bajnokságon, illetve Magyarországot és a Kalocsai SE-t képviselve sikerült kvalifikálnia magát a Strandbirkózó Világbajnokságra, ami horvát Fazana városában lesz megrendezve június 3-5-ig. Jó felkészülést és sikeres versenyzést kívánunk neki!

Veterán Magyarbajnokság 2.