Főiskolát végzett roma képviselő a kalocsai testületben

A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében a Kalocsai Önkormányzat megbízásából a Szociális Központ Mintakép klubprogramot szervez a Cigány Önkormányzat épületében

„Amikor gondjaim voltak a suliban, segített, ha gondoltam valakire, akire felnéztem, és volt már hasonló helyzetben. Megpróbáltam követni a példáját. Könnyebben túljutottam a nehézségeken úgy, hogy volt példaképem” (Haley)

Egy példakép segíthet elkerülni a problémákat, és elérni a céljaidat. De csak akkor, ha jó példaképet választasz. E programelem célja, hogy a roma lakosság számára legyenek a városhoz köthető olyan roma emberek, általában értelmiségi roma emberek, illetve olyan híres, híresebb roma alkotók, akik valamilyen értéket teremtve példaképpé váltak. Akiket szívesen követnek a szegregált területen élők. Első alkalommal Schmidt Rajmund és családja mutatkozik be. A klub keretei nemcsak bemutatkozásra nyújtanak teret, hanem alkalmas lesz az interaktív párbeszéd kialakulására is. Várunk mindenkit szeretettel a Cigány Önkormányzat felújított közösségi házában és bízunk benne, hogy ezzel a roma emberek szemléletformálása alakítható, az előítéletek csökkennek és pozitív jövőképet tudnak építeni roma emberek.

Mintakép klubprogramjainkra az alábbi időpontokban várjuk az érdeklődőket:

2022 szeptember 9,
2022 szeptember 16,
2022 október 14,
2022 november 04.