Európa Bajnok és helyezettek a KSE Ciglédi úti Karatékák

Győr Városi Egyetemi Csarnoka adott otthont a 2019. évi Kyokushinkaikan Union XII. Európa Bajnokságának május 24-26. között, ahol 19 európai országból + Japánból, 500 versenyző érkezett. A magyar csapat tagjai voltak a KSE Ciglidi úti karatékák válogatott versenyzői (Bessenyei Réka, Czéh Alexa Adrien, Jáksó Márkó, Kozma Patrik, Matos Milán, Mészáros Lili, Szilágyi Alex Martin, Varga Zoltán) akik egy hónappal ezelőtt már Görögországban bebizonyították helytállásukat a NK mezőnybe, így ott lehettek Európa legjobb versenyzői között. A dobogós helyezéseket tekintve a Kalocsai Versenyzőknek is szólt a Magyar Himnusz, négy versenyzőnk állhatott dobogóra valamint Jáksó Márkó a gyermek korcsoport népes mezőnyében a legjobb nyolc között végzett.

A legfiatalabb EB dobogósunk Matos Milán III. hely aki küzdelemben és KATA-ban is versenyzett. A lányoknál az idei év diákolimpia országos bajnoka Czéh Alexa Adrienn a dobogó harmadik fokára állhatott. Serdülőknél Bessenyei Réka Európa Bajnok. Réka a jó formájának köszönhetően egész nap remekül szerepelt mindenkit legyőzött, volt akit húsz másodperc alatt KO-val küldött az öltözőbe így megérdemelten állhatott a dobogó legfelsőbb fokára.

Junior nők mezőnyében „Európa Legjobb Versenyzőjének”választott Mészáros Lili döntőzhetett, aki nehéz ágon, parádés küzdelmekkel jutott a döntőbe ahol a Japánból érkezett bajnokkal került szembe, A küzdelem során a két versenyző nem bírt egymással, így bírói döntéssel a Japán versenyzőé lett a küzdelem.

 

Szűcs Zsolt