ELMARAD A MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉG ÉS VÁROSI SZAVALÓVERSENY!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!

Tisztelt Kalocsaiak!

Szeretnénk értesíteni a lakosságot, hogy elmarad a kalocsai március 15-i ünnepség és a városi szavalóverseny.

Kalocsa Város Önkormányzata a koronavírus-járvány elleni védekezést irányító Operatív Törzs szakmai ajánlását megfogadva úgy döntött, hogy nem tartja meg a 2020. március 15-i városi ünnepséget és városi szavalóversenyt, hiszen a fertőzés veszélyének csökkentése, valamint a kalocsaiak egészségének védelme most a legfontosabb feladat.

Istennek hála, továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről Kalocsán. Ebben a helyzetben – mint minden nagy lélekszámú esemény – úgy a március 15-i ünnepség megtartása is kockázatot jelentene.

Arra kérjük a lakosságot, hogy hiteles hírekért a koronavirus.gov.hu kormányzati internetes oldalt keresse, kövesse figyelemmel az Operatív Törzs, illetve a kormány hivatalos közléseit. Arra kérjük a kalocsai polgárokat, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt saját és környezetük egészségének védelmében. A legtöbbet akkor tehetjük, ha odafigyelünk magunkra és embertársainkra, különös tekintettel az idősekre és a gyermekekre.

Természetesen városunk közössége nevében Kalocsa Város Önkormányzata az ünnepi testületi ülésen le fogja róni tiszteletét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

Megértésüket köszönjük! Kalocsa, 2020. március 10.

 

Tisztelettel:                                                                                                              Dr. Filvig Géza s.k.

                                                                                             Kalocsa város polgármestere