Dr. Filvig Géza polgármester lakossági fórumot tart a romatelepen augusztus 22-én

A TOP TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében a Kalocsai Önkormányzat megbízásából a Szociális Központ lakossági fórumot tart a Malomköz utcában.

Dr. Filvig Géza:

A fent említett pályázaton a város 250 millió forintot nyert a romatelepen út- és épületelújításra, illetve a roma emberek integrációját elősegítő programokra város. Fontos Kalocsa számára, hogy minél több roma ember vállaljon szerepet a város és környékének munkaerőpiacán, illetve minél többen integrálódjanak bele a város kulturális, szociális és környezetvédelmi életébe. Szervezzenek közösen programokat, szubkulturális rendezvényeket roma és nem roma emberek, ahol többek között megismerhetik a roma kultúra hagyományait, népművészetét. Meg kell említenem Sztojka István nevét, akivel évek óta szoros együttműködésben dolgozunk azon, hogy minél élhetőbb városrészen élhessenek a romák. E lakossági fórumot is azért szervezzük, hogy minél több problémára találhassunk megoldást, de ahhoz, hogy megoldások születhessenek előbb ismernünk kell a romák véleményét.

A pályázat bezárásáig az alábbi alkalmakkal várják a roma embereket lakossági fórumra: 2022. augusztus 22, 2022. szeptember 16, 2022 október 14, 2023 február 03.