Dr. Filvig Géza húsvéti üzenete:

Kedves Kalocsaiak!

A 4 napos húsvéti ünnep előtt állunk, ez egy rendhagyó ünnepünk lesz, a járványhelyzetre tekintettel átmenetileg szakítanunk kell hagyományainkkal.
Nem tudunk keresztútra és misére menni a templomba, nem tudjuk a húsvéti nyuszit várni közösen a nagyszülőkkel, nem tudunk locsolni menni.
Nem tudjuk megkóstolni a szomszéd sonkáját és nem tudunk a barátokkal közösen koccintani sem.
Mit tudunk tenni? Vigyázni egymásra! Megtalálni azokat a kapcsolati formákat, amelyekhez nem szükséges a személyes találkozás.
Hogy miért kell most elszigetelten ünnepelni?
Azért, hogy a következő ünnepet jó hangulatban élhessük meg együtt! Azért, hogy elmondhassuk, mi mindent megtettünk saját és közösségünk egészségének megóvásáért!
Tudom, hogy jó az idő, tudom, hogy egyre nehezebb a 4 fal között lenni, de most tudunk tenni a járvány elterjedése ellen itt Kalocsán.
Kedves fiatalok most nem a bandázásés bulizás ideje van, majd bepótoljátok nyáron, mostkérlek Benneteket mutassatok példát Ti is, hogy betartjátok a kijárási korlátozás szabályait.
Nagyon sok energiát fordít a kormány és az önkormányzat az emberek egészségének védelmére, de az a mi egyéni fegyelmezettségünk nélkül nem lesz eredményes.
Kérem maradjunk otthon a húsvéti ünnep alatt! Kalocsa mutasson jó példát!
Köszönöm a „front vonalban” dolgozók munkáját, legyünk szolidárisak velük!
Minden nehézségünk ellenére, boldog húsvéti ünnepet kívánok!

Rendhagyó ünnep

Dr. Filvig Géza húsvéti üzenete:Kedves Kalocsaiak!A 4 napos húsvéti ünnep előtt állunk, ez egy rendhagyó ünnepünk lesz, a járványhelyzetre tekintettel átmenetileg szakítanunk kell hagyományainkkal. Nem tudunk keresztútra és misére menni a templomba, nem tudjuk a húsvéti nyuszit várni közösen a nagyszülőkkel, nem tudunk locsolni menni. Nem tudjuk megkóstolni a szomszéd sonkáját és nem tudunk a barátokkal közösen koccintani sem.Mit tudunk tenni? Vigyázni egymásra! Megtalálni azokat a kapcsolati formákat, amelyekhez nem szükséges a személyes találkozás. Hogy miért kell most elszigetelten ünnepelni?Azért, hogy a következő ünnepet jó hangulatban élhessük meg együtt! Azért, hogy elmondhassuk, mi mindent megtettünk saját és közösségünk egészségének megóvásáért! Tudom, hogy jó az idő, tudom, hogy egyre nehezebb a 4 fal között lenni, de most tudunk tenni a járvány elterjedése ellen itt Kalocsán.Kedves fiatalok most nem a bandázásés bulizás ideje van, majd bepótoljátok nyáron, mostkérlek Benneteket mutassatok példát Ti is, hogy betartjátok a kijárási korlátozás szabályait.Nagyon sok energiát fordít a kormány és az önkormányzat az emberek egészségének védelmére, de az a mi egyéni fegyelmezettségünk nélkül nem lesz eredményes.Kérem maradjunk otthon a húsvéti ünnep alatt! Kalocsa mutasson jó példát!Köszönöm a „front vonalban” dolgozók munkáját, legyünk szolidárisak velük!Minden nehézségünk ellenére, boldog húsvéti ünnepet kívánok!

Közzétette: Kalocsa TV – 2020. április 10., péntek