Aranyérem a Bledi evezős versenyen

2017. június 9-11.-ig rendezték meg a 62.International Regatta Bled megnevezésű evezős versenyt Szlovéniában, Ljubljana és Villach között elhelyezkedő festői szépségű a verseny nevét is adó bledi tavon.

Aki még nem járt arra, az szájtátva gyönyörködik a hatalmas hegycsúcsokkal körülvett kb. 2200m hosszú tó szépségén, amely közepén egy apró sziget található egy templommal, valamint az egyik végétől a másikig érő 2000m es evezős pályával.

Ezen a tavon volt lehetősége versenyezni a Kalocsai Sport Egyesület versenyzőjének, László Kírának női serdülő kettőpár evezősben a Ferencvárosi Evezős Club sportolójával Galcsó Flórával.

A versenyre 13 országból összesen 66 klub érkezett melyek között az Albán, Osztrák, Bulgár, Szlovén, Szlovák, Svájc, Török és a Magyar válogatott csapatok is neveztek.

A lányok már a pénteki napon hajóba ültek a korosztályukban, és a kicsit oldalszeles időjárással megküzdve előfutamot húztak, melyet megnyertek, így bejutottak a szombat délelőtti döntőbe.

A szombati futamot nagy reményekkel vártuk, mivel a pénteki előfutamok idejét összehasonlítva a magyar egység 2. legjobb idővel került be a döntőbe.

A délelőtt megrendezett futamon az időjárás kedvezett a versenyzőknek. A szélcsendes időben, Kíra és Flóra kicsit nehezen kezdte a futamot, de az előre megbeszélt taktikát betartva szép versenyzéssel magabiztosan megnyerték a Női serülő kettőpár evezős döntő futamát, és egy nagyon szép aranyérmet vehettek át a díjkiosztó stégen.

Az evezésüket látva, az utánpótlás szövetségi kapitányt megkértük, hogy a lányokat nevezze be, a szombat délutáni versenyre, egyel magasabb korcsoportba a Női IFI kettőpár evezősök közé.

A nevezést elfogatta a versenybíróság, így Kíra és Flóra az IFI mezőny között is rajthoz állhatott.

A szombat délutáni futamra ismét felerősödött az oldalszél, így elég jelentős hullámok is megjelentek a tavon. A KSE-FEC páros az előfutamban a 3. helyet tudták megszerezni így bejutottak a vasárnap délelőtti döntőbe. A másnapi futamot kora délelőtt rendezték meg, szélcsendes időjárási körülmények között. A döntő futamban a csapat szépen evezett, a közép mezőnyben haladt végig a pályán a 4. helyen. A táv utolsó 250m én erős hajrába kezdtek, és 1 hajóra Kb. 2-3másodpercre megközelítették a 3. helyen lévő Bulgár csapatot, akik észlelve Kíra és Flóra finisét, növelték a csapásszámukat és meg tudták tartani a célig az előnyüket.

A lányok ezzel 4. helyen zártak az ifik mezőnyében, nagyon kevéssel lemaradva a dobogóról.

Összegezve a hét végét, szenzációs élményben volt részünk ezen a gyönyörű helyen, a62. International Regatta Bled 2017
BJW 2x I. Helyezés Kíra László és
Flóra Galcsó kiváló eredményeket elért sportolókkal. Kívánom nekik, hogy minél többször visszatérhessenek versenyezni, vagy akár csak kirándulni a bledi tóhoz.